top of page
Sök
  • Flygande Mattan

Det bästa sättet att hålla din matta ren

Uppdaterat: 27 juli 2022


Mattvård är en viktig del av hemunderhållet. Det gör inte bara att ditt hem ser snyggare ut, det hjälper också till att skydda ditt golv från dagligt slitage. Det finns några viktiga saker du kan göra för att dina mattor ska se så bra ut som möjligt.


Många missar att det är viktigt med en god mattvård. Det är inte bara snyggt, det hjälper också ditt golv att klara sig.


Dammsugning

När det gäller att hålla mattor rena är dammsugning nyckeln. Dammsugning tar inte bara bort smuts och damm, utan det hjälper också till att förlänga livslängden på dina mattor genom att förhindra slitage. Här är några tips för att dammsuga dina mattor:

  • Dammsug minst en gång i veckan. Detta kommer att ta bort det mesta av smuts och skräp som kan orsaka problem.

  • Börja med att dammsuga kanterna: Att dammsuga kanterna på dina mattor hjälper till att ta bort all smuts eller damm som kan ha samlats där. Det är också ett bra sätt att förhindra att dessa partiklar sprids genom resten av mattan.

  • Dammsug i sektioner: Dammsugning i sektioner hjälper till att säkerställa att du täcker alla områden på din matta. Detta förhindrar också att du behöver gå över samma områden flera gånger.

Rotera

  • Vänd dina mattor varannan månad.

  • Du undviker på så vis att undvika bleka mattorna i solen.

  • Detta kommer att hjälpa din matta att hålla längre.

Ta bort fläckar

Att ta bort fläckar från din matta kan vara en skrämmande uppgift. Men med rätt kunskap och verktyg så går det att lösa. Det finns många olika typer av fläckar, var och en med sin egen specifika borttagningsmetod. Här är några allmänna tips för att ta bort de vanligaste fläckarna:

  • Innan du försöker ta bort någon fläck, testa alltid rengöringslösningen på ett område som inte är synligt för att säkerställa att det inte skadar mattan.

  • För färska spill, använd en torr trasa eller pappershandduk för att suga upp så mycket av vätskan som möjligt innan du fortsätter att rengöra fläcken.

  • Om spillet är fast, försök att ta bort det med ett trubbigt föremål innan du använder några rengöringslösningar. Var mycket försiktig så att du inte sprider röran när du försöker städa upp den.

Boka en tid hos en expert

Låt en fackman rengöra dina mattor minst en gång om året. Detta tar bort all uppbyggd smuts och smuts som regelbunden dammsugning inte kan bli av med.
80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page